Het verkorten van de wachtlijst/tijd en het vergroten van eigen kracht terwijl je wacht

WachtKracht
Wanneer de stap is genomen om hulp te zoeken kan het vervelend zijn om nog te moeten wachten om aan de slag te kunnen gaan. WachtKracht is er om de wachttijd te overbruggen  en alvast praktische problemen op te pakken. WachtKracht is er voor iedereen die wacht op behandeling en graag een eerste stap wil zetten naar herstel.

Een cliëntondersteuner van WachtKracht kan helpen bij praktische dingen waar je tegenaan loopt. Denk hierbij aan het versterken van een sociaal netwerken en hoe je dat aan kan pakken, meedenken over een daginvulling zoals bijvoorbeeld sporten of een hobby of meekijken naar iemands financiële situatie. Maar ook een dagplanning voor meer overzicht, hulp bij het vinden van een studie of werk of helpen bij situaties op het werk of tijdens je studie. We helpen je graag met aanvragen zoals wmo of kunnen met je meegaan naar een afspraak.
Starten met deze praktische zaken kan zorgen voor meer overzicht in het leven en een situatie. Het is geen vervanging voor therapie, maar een kans om met praktische problemen aan de slag te gaan zodat er ruimte wordt gemaakt voor een goede start van de behandeling.

Waar zit WachtKracht
Op dit moment bieden we WachtKracht aan in Zwolle en Almelo.

Hoe kom je in contact
De behandelaar kan zorgen voor contact met een cliëntondersteuner van WachtKracht. Er kan ook zelf contact worden gezocht met WachtKracht: stuur daarvoor een mailtje naar de regio waar je graag even op gesprek komt:

WerVZwolle@wervdg.nl 
WerVAlmelo@wervdg.nl