Activiteiten Stadskliniek Stadshagen

Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het activiteitenaanbod in Stadshagen. Hierbij hebben we ons vooral gericht op de cliënten die wonen in de Stadskliniek. De Stadskliniek is een behandel locatie waar je plek voor jezelf hebt en je tot rust kan komen. De bewoners hebben allemaal een eigen appartement en de verpleegpost die erbij in zit is 24/7 beschikbaar.

Samen met de ervaringsdeskundige, stagiaires, vrijwilligers en een aantal bewoners van de Stadskliniek hebben we mooie, leuke en vooral gezellige activiteiten kunnen opzetten. Zo zijn we begonnen om iedere woensdagavond met de bewoners samen koffie te drinken en hieraan een leuke activiteit te koppelen. Zo hebben we verschillende films gekeken, hebben we spelletjes gespeeld en hebben we gesprekken gevoerd met behulp van een kletspot.

Ook is er nu invulling op de woensdag morgen. Hier zitten we nu iedere woensdagochtend om 09:30 in het restaurant van de Eerderlaan met een inloop koffiemoment. Iedereen binnen de DimenceGroep is welkom. Er worden spelletjes gespeeld en gezellig gekletst onder het genot van muziek.

Tijdens de kerstperiode hebben we gezorgd voor een groot kerstdiner en hebben we samen met de bewoners hier samen van genoten aan een lange tafel. Verschillende bewoners hebben geholpen met het verzorgen van al het lekkere eten en het gezellig maken van de ruimte.

Hier hebben we erg veel positieve reacties op gekregen van zowel de bewoners zelf als de verpleging. 

Ook hebben we activiteiten aangeboden voor zowel de bewoners als hun naasten. Zo hebben we samen met de naasten en de bewoners een bingoavond georganiseerd. We hebben van te voren lekkere hapjes gemaakt en deze rondgebracht tijdens de bingo. Daarna hebben we 2 rondes met bingo gedaan en zijn er verschillende leuke prijzen gewonnen. Het was ontzettend leuk om ook met de naasten in gesprek te gaan en ze te betrekken bij de activiteiten die we organiseren. Ik denk dat dit dan ook zeker een waardevolle avond was.

Helaas viel de barbecue een beetje in het water. Het weer zat niet helemaal mee en we hebben met stukken zeil een afdakje moeten maken om toch droog te kunnen zitten. Uiteindelijk gaf het zeil juist wel  een gezellig campinggevoel en hebben we samen genoten van al het lekkers wat op de barbecue is klaargemaakt. De sfeer was erg goed en we hebben de avond afgesloten met een lekker ijsje.

Ik weet zeker dat hier in de toekomst nog heel veel mooie en gezellige activiteiten bij zullen komen. We zien namelijk dat deze activiteiten een positieve invloed hebben op de bewoners en zorgen voor een fijne en gemoedelijke sfeer onderling.