Lijkt het je leuk om vrijwilligers te scholen?

WerV zoekt trainers voor de basistraining vrijwilligerswerk. 

Alle nieuwe vrijwilligers binnen de Dimence Groep krijgen een basistraining vrijwilligerswerk aangeboden.
De training bestaat uit drie dagdelen en zijn wisselend op allerlei locaties in Deventer, Zwolle en  Almelo. Het vast stellen van trainingsdata gebeurt in overleg.

Per jaar organiseren we 6 tot 8 trainingen en de groep bestaat uit maximaal 12 vrijwilligers per training.
De trainingen worden altijd gegeven door twee trainers, waarvan er één ervaringsdeskundige is.

Er is al een aantal jaren ervaring opgedaan met het geven van deze training, waardoor er een inhoudelijke basis voor de training ligt. Grofweg; vrijwilligers maken kennis met de basisvaardigheden m.b.t. contact maken met de doelgroep. Wat is helpend en ondersteunend.

Er wordt aandacht besteed aan verwachtingen van vrijwilligers over hun werk en de doelgroep, maar ook hun eigen persoonlijkheid die men meeneemt als vrijwilliger.  En verder wordt er gesproken over grenzen stellen, want het is en blijft vrijwilligerswerk. De ervaring leert dat de vrijwilligers meestal casussen inbrengen die besproken worden.

Er is een basismap die gebruikt wordt, maar alle trainers geven er een eigen invulling aan.

De uren en reiskosten worden vergoed (inclusief de voorbereidingstijd in de verhouding 2:1).

Er vertrekken twee trainers, omdat zij het geven van de trainingen niet meer kunnen combineren met werk en thuis. Helaas! Daarom zijn we op zoek naar twee nieuwe trainers.

Voor meer informatie en als je je belangstelling kenbaar wilt maken kun je contact opnemen met Ilona Wiltink van Werv op telefoonnummer: 0570-680825 of per mail op info@wervdg.nl