Arbeidsmatige Dagbesteding WerV Zwolle

Vanaf 1 januari 2023 heeft WerV een aantal Arbeidsmatige dagbestedingslocaties overgenomen van het RIBW in Zwolle.
Het RIBW is al jaren een prettige samenwerkingspartner en de afgelopen 3 jaar is deze samenwerking versterkt in het gezamenlijke project “SamenWerken” de Pol waar we samen met RIBW en Interakt Contour activiteiten bieden voor mensen die niet in aanmerking komen voor dagbesteding of re-integratie trajecten maar die wel een steuntje in de rug nodig hebben.
RIBW heeft WerV afgelopen december, samen met de gemeente Zwolle, gevraagd om de dagbestedingslocaties over te nemen. Daar hoefden wij niet lang over na te denken want we vinden immers dat iedereen recht heeft op een goede en zinvolle daginvulling dicht bij de woonomgeving. We geloven in samenwerking met andere partijen en maken deze dagbestedingsplekken ook beschikbaar voor cliënten van andere zorgpartijen. Een mooie kans dus voor WerV om onze visie mogelijk te maken in Zwolle.

Zwolle-zuid
Zo hebben we in Zwolle-zuid in wijkcentrum De Pol het kleinschalige tweedehandswinkeltje Op-Nieuw. Op-Nieuw wordt al vijf jaar met plezier gerund door vrijwilligers en deelnemers die hier dames- en kinderkleding, riemen, sieraden, tassen, sjaals en nog veel meer accessoires verkopen. Daarnaast zijn er in wijkcentrum De Pol ook 2 groepen waar we bakken en creatief bezig zijn. Wil je de winkel bezoeken? Kom gezellig langs! We zijn er van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00.

Holtenbroek
In Holtenbroek hebben we twee dagbestedingslocaties overgenomen: op kinderboerderij De Klooienberg en het Grand Café De Balie in Fermate. Op de kinderboerderij houden mensen zich bezig met het zorgen voor de dieren en het bijhouden en onderhouden van het terrein. Daarnaast organiseren we in de stal ook nog een groep die creatief aan de slag gaat. Hier maken mensen bijvoorbeeld zeep of tassen van vilt. Deze producten kan je binnenkort ook bewonderen in de verschillende vitrines op WijZ locaties binnen Zwolle.
In het Grand Café van Fermate gaan we op woensdag de lunch en op vrijdag het diner verzorgen voor iedereen die bij ons wil komen eten. Van het boodschappen doen tot het uitserveren, alles wordt gedaan door de deelnemers van deze dagbesteding. In de professionele keuken heeft onze chef-kok de leiding over de keukenbrigade.
We hebben een snijploeg, deelnemers die de afwas doen en onze ontvangstmedewerkers in het Grand Café. Met z’n allen zorgen we ervoor dat er een lekkere en gezonde maaltijd bereid wordt. Tijdens de lunch is er altijd verse soep en voor het diner is er een maandelijks menu wat we vooraf delen zodat gasten weten waar ze naar uit kunnen kijken tijdens het diner.