NL DOET ACTIVITEITEN IN ONZE ORGANIATIE. GEEF JE OP!

Heb jij ook zin om je handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet? Wij kunnen op vrijdag 13 maart je hulp goed gebruiken.

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ervaar hoe leuk het is om vrijwilliger te zijn.
Wil je een dag van 8.30 – 17.00 uur je handen uit de mouwen steken voor een van onderstaande initiatieven? Dan ben je van harte welkom!! Want er zijn twee initiatieven aangemeld en goedgekeurd!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen voor:

 • Aanleg Blote voetenpad Heihoeve
  Op dit moment is het team van de Heihoeve, een biologische zorgboerderij, bezig met het aanleggen van een blote voetenpad. Dit is erg veel werk en voor het kleine team en de cliënten te veel om alles zelf voor elkaar te boksen. Wij zijn daarom erg blij met deze kans om hierin ondersteund te worden.

  Het doel van het aanleggen van dit blote voetenpad, is om meer mensen van buitenaf op het erf te krijgen. Dit is nodig omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van de cliënten die komen en meer verbinding brengt tussen onze doelgroep en de maatschappij. Wij hopen ook dat bezoekers enthousiast zijn over de Heihoeve en door klant te worden het voortbestaan van deze mooie locatie ondersteunen.

 • Opvrolijken van buitenplek voor onze cliënten 
  Wij willen heel graag dat het zitje buiten voor onze patiënten wat opgevrolijkt wordt door bijvoorbeeld bloembakken met plantjes te plaatsen en een gezellig bankje met wat kussentjes. Ook een tafel verven in een mooi kleurtje, zou leuk zijn. En de brievenbussen wat opvrolijken met een likje verf. Nu is het zo’n deprimerende hoek en dat is niet bevorderend is voor hun gezondheid. Help jij het weer opvrolijken?
 • Opknappen van de hal van de Elisabeth Kapel
  De Elisabeth kapel is een bekende plek voor veel mensen op Brinkgreven. Er is een kerkzaal, een stilteruimte en een gemeenschappelijke ruimte. Voordat je daar komt, loop je door een klein halletje (8m2). Dit halletje is aan een opknapbeurt toe. Dat wil zeggen: er moet een nieuw stukje vloerbedekking in en de muren moeten worden geverfd. Er zullen wat schroeven uit moeten worden gehaald en de gaatjes moeten even dicht gemaakt worden. Een klus voor twee tot drie vrijwilligers. Dan kunnen wij straks genieten van een mooie frisse hal, een fijne ontvangst voor onze mensen. 

Dus wil je op vrijdag 13 maart of zaterdag 14 maart tussen 8.30 – 17.00 uur eenmalig tijd vrij maken om te helpen dan zijn we daar ongelooflijk blij mee.
Geef je op via Werv: info@wervdg.nl

Bedankt alvast.
Mede namens de medewerkers van de Heihoeve, de Bagijnenstraat en de Elisabeth Kapel