Patiënt centraaldag met Abbott

Afgelopen woensdag 9 oktober was de "patiënt centraal dag" van maar liefst 3 locaties van Abbott. Locatie Olst en 2 locaties uit Zwolle.

Abbott is wereldwijd producent van medicijnen en medicinale voeding. De directie, het management en de medewerkers van Abbott willen minimaal eens per jaar een dag besteden aan de doelgroep waar ze de voeding en medicijnen voor maken, zodat ze een goede voeling houden met het “waarom doen we wat we doen”. Op de Steerne hebben we ruim 40 zeer enthousiaste medewerkers mogen ontvangen die we eerst hebben kunnen vertellen over onze organisatie om ze vervolgens aan het werk te zetten.

Projecten
In samenwerking met het servicepunt vrijwilligerswerk en participatie van de Dimence Groep hebben we voor onze cliënten en patiënten 3 projecten bedacht en georganiseerd bij Tollerink, Lorna Wing en de Heihoeve.

Bij Tollerink is een groep vrijwilligers appels gaan plukken en andere groep heeft hier de heerlijkste appeltaarten van gebakken en is er, als kers op de taart, voor alle bewoners van Tollerink een “afternoon tea” klaargemaakt. Onder het genot van al dat lekkers hebben de vrijwilligers van Abbott de muziek verzorgd en kon er naar hartenlust worden meegezongen met liedjes uit het verleden, maar zeker ook de huidige meezingers kwamen aan bod!

Op de Heihoeve is ruim 700 kilo (!) aardappels gerooid, zijn er 4 hekjes getimmerd en de eerste 30 meter van het blotevoeten pad is obstakelvrij gemaakt. En na afloop van het harde werken was er een gezellige borrel op de Heihoeve met de beroemde gevulde eitjes van de eigen kippen. Ze hebben al met al in korte tijd een duidelijk beeld gekregen van de Heihoeve en hadden best nog een dag willen werken!

Op Lorna Wing hebben we ook een aantal nieuwsgierige bewoners ontmoet die kwamen kijken wat al die vreemde mensen toch kwamen doen. Toen duidelijk werd dat ze de slijtgaten onder de schommels kwamen vullen, een houten bankje gingen opknappen, de VTVB  fietsen kwamen repareren en schoonmaken, en ook nog eens het onkruid langs het Panna Veld gingen weghalen kwamen als vanzelf ook de verzoeken binnen bij de vrijwilligers voor een potje sjoelen en een kleine wandeling. Hier is overigens ook met plezier gehoor aan gegeven!

Enthousiaste reacties
Zowel van de cliënten en de patiënten, als de vrijwilligers waren de reacties erg enthousiast. Enkele reacties van de vrijwilligers na afloop van het werken; “Mijn handen waren goed vies”, “Ik ga ook een groentepakket bestellen!” “Waardevolle bijdrage aan de Heihoeve,” “De varkens zagen er lief uit”, “wat een nuttig werk kunnen we hier doen” en zo waren er nog wel meer!

Wat ook vooral als heel prettig is ervaren is dat het resultaat duidelijk zichtbaar was en dat men samen kon werken met cliënten Er is zelfs al direct een nieuwe aanmelding als vrijwilliger en we verwachten er nog een aantal.

De dag was een groot succes voor alle partijen en we zullen Abbott zeker vragen volgend jaar terug te komen!

Heel veel dank ook aan de collega’s van de Steerne, Tollerink, Lorna Wing en de Heihoeve die zich hebben ingezet om deze dag tot een succes te maken!

Contact
Mocht je nu zelf leuke ideeën hebben om vrijwilligers in te zetten op je afdeling of wil de volgende keer aansluiten bij de Abbott patiënt centraal dag omdat je ook wel klussen hebt liggen laat ons dat dan vooral weten; we gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden door te nemen en, het samen met jullie, te organiseren.

Je kunt ons bereiken via vrijwilligerswerk@dimencegroep.nl of op telefoonnummer 038-8515799