WerV en de Kievitsbloem werken samen!

Dagactiviteit de Pol is een initiatief van WerV (WijZ/Dimence Groep), RIBW en Interakt Contour en is bedoeld om op een laagdrempelige manier de kracht van mensen met een afstand tot de maatschappij en/of arbeidsmarkt te versterken. Het doel hiervan is dat zij een goede dag hebben en één of meer stapjes hoger komen op de participatieladder.

Bijzonder aan Dagactiviteit de Pol is dat de activiteiten gericht zijn op wederkerigheid. We willen met de deelnemers graag van betekenis zijn voor elkaar maar ook voor onze omgeving en zijn daarom een samenwerking aangegaan met woonzorgcentrum de Kievitsbloem (Driezorg) in onze directe omgeving, zodat de activiteiten die we bieden direct een bijdrage leveren aan het welzijn van anderen en daarmee van de deelnemers.

WerV en de Kievitsbloem hebben recent officieel de samenwerking bekrachtigd door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De intentie om samen te werken was door beide partijen al uitgesproken en sinds oktober 2020 zijn deelnemers onder begeleiding van vrijwilligers meerdere dagdelen in de week werkzaam bij de dierenweide van woonzorgcentrum de Kievitsbloem in Zwolle Zuid.

Er zijn ook meerdere plannen en mogelijkheden. Zo was de receptie altijd bemand. Nu niet meer. We zijn overeengekomen dat wij vanuit de samenwerking de vrijwillige vacatures voor gastvrouw/gastheer gaan invullen met deelnemers van SamenWerken de Pol. Op deze manier geven wij de wederkerigheid vorm en bieden wij de deelnemers de mogelijkheden om te werken aan herstel en perspectief.

Wij zijn ook overeengekomen om mee te helpen de binnentuin van het woon-zorgcentrum een flinke metamorfose te geven, zodat deze weer beter toegankelijk zal zijn en er een moestuin aangelegd kan worden. Het onderhouden van de tuin zal dan uiteraard ook een taak zijn die onze deelnemers onder begeleiding van vrijwilligers kunnen oppakken. 

Vanuit SamenWerken de Pol en de samenwerking die wij hebben met Natuur en Milieu Overijssel hebben, zijn wij ook voornemens om met de deelnemers en onze vrijwilligers te gaan wandelen met bewoners. Daarbij willen wij ook graag een bijdrage leveren aan het meehelpen bij een vrijdagmiddagborrel voor de bewoners en een creatieve activiteit op een doordeweekse avond.

Zodra de corona situatie meer onder controle is en er weer meer mag is er meer samenwerking op de afdelingen van de Kievitsbloem mogelijk. Zo kunnen onze deelnemers onder begeleiding van vrijwilligers koffie uitdelen, meehelpen met de lunch, koken, rollators schoonmaken en onderhouden.

Mogelijkheden genoeg dus. Wij zijn ontzettend blij met deze zinvolle samenwerking!

Wil je zelf graag een bijdrage leveren aan deze samenwerking als vrijwilliger of lijkt het je leuk om als deelnemer aan de slag te gaan? Neem dan contact op via onderstaande gegevens:

Afbeelding verwijderd.           038-8515710

Afbeelding verwijderd.           infopol@wervdg.nl