Wie helpt patiënten Dimence leren beeldbellen?

De coronacrisis heeft ons de afgelopen maanden geleerd, dat we niet meer zomaar bij iedereen op bezoek kunnen komen. Niet bij de (klein)kinderen, niet bij opa en oma en niet bij een arts, specialist of andere behandelaar.

Veel van dergelijke bezoeken en gesprekken kunnen nu worden gedaan met ‘beeldbellen’. Bijvoorbeeld met Zoom of Teams. Maar veel patiënten van de Dimence Groep zijn daarin nog niet zo handig.
Vandaar dat WerV op zoek is naar vrijwilligers die deze patiënten kunnen leren hoe ze wèl met hun behandelaar of met hun (klein)kinderen kunnen beeldbellen.

Voor artsen, psychologen en bijvoorbeeld psychiaters is deze manier van digitaal communiceren veelal een uitkomst. Het is vaak net zo effectief als een gesprek waar men lijfelijk tegenover elkaar zit. Dat scheelt de patiënt reistijd en reiskosten.

De vrijwilligers die WerV zoekt moeten het uiteraard leuk vinden om patiënten te helpen. Ze moeten sociaalvaardig zijn en kennis hebben van diverse computerprogramma’s. Ze kunnen als vrijwilliger maximaal twee dagdelen per week aan de slag.

Interesse, of weet u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Stuur dan een e-mailtje naar Erik van Rosmalen: E.vanRosmalen@wervdg.nl