Sjoege, de sociale kaart van Almelo

Sjoege is een uitgave van Werv (klik om bij de uitgave te komen)

Sjoege is in het dialect / Nederlands een veel gebruikt woord dat is ontleend aan het Jiddische sjoewe ‘antwoord’ als in sjoewe geven ‘antwoord geven’ . 

Wij vonden het een toepasselijke naam voor een handige compacte wegwijzer voor zorgvragers, senioren en mantelzorgers in de gemeente Almelo. Het is een uitgebreide sociale kaart, bedoeld als aanvulling op de gemeentegids en toegespitst op specifieke vragen over diverse regelingen en voorzieningen op het terrein van wonen, welzijn, zorg en financiën. Met Sjoege zetten wij de antwoorden voor u op een rij. De verschillende voorzieningen zijn per rubriek gerangschikt. Mocht u meer informatie willen dan kunt u bij de genoemde organisaties terecht. 

Deze gids is met zorg samengesteld vanuit diverse openbare bronnen. Ongetwijfeld niet volledig, maar wel zo volledig mogelijk: toch kan in deze snel veranderende maatschappij informatie snel verouderen. Dat geldt ook voor de informatie in deze gids. Aanvullingen en wijzigingen kunt u doorgeven aan het servicepunt vrijwilligers van de Dimence Groep.