Autisoos

Elke laatste woensdagavond en eerste donderdagmiddag van de maand, voor mensen met een vorm van autisme (16+). 
De (vrijwillige) organisatoren zelf, hebben een vorm van autisme en hebben toevallig ook een studie ervaringsdeskundigheid gevolgd, dus het is echt een soos voor en door mensen met autisme.  

We bieden afwisselende activiteiten aan. Een paar keer per jaar interessante gast sprekers die verdiepend iets kunnen vertellen over onderwerpen gerelateerd aan autisme, denk aan voeding en autisme, denk aan prikkelverwerking etc. Daarnaast bieden wij geregeld creatieve avonden aan, maar ook ontspannende avonden. Deze proberen we afwisselend door het jaar door aan te bieden, zodat er voor ieder wat wils bij zit. 

Meedoen is ook zeker niet verplicht, je bent ook van harte welkom voor de gezelligheid.  
Kop koffie en thee met een koekje erbij staan altijd voor je klaar. 

De inloop van deze avonden is vanaf 19.30 uur en we starten het programma vanaf 20.00 uur tot een uur of 21.30 uur. Ons adres: WijZ locatie de Terp, Radewijnstraat 1 te Zwolle. 

We vragen een entree van 2,50 euro, dit is inclusief onbeperkt koffie, thee en ranja en een koekje erbij. Dit entree geld gebruiken wij onder andere om de koekjes en ranja aan te schaffen en een kleinigheidje aan de gastsprekers te geven of materialen te kunnen aanschaffen voor creatieve activiteiten.  

Bezoeken 
Zoals al eerder benoemd is iedereen met autisme welkom, je hoeft ook zeker niet een cliënt te zijn van bijvoorbeeld de RIBW of Dimence. Je kunt je gewoon aanmelden via kalsbeek.j@hotmail.com of 06-51318195 dan kunnen we eerst kennis met je maken, zodat je de organisatoren alvast leert kennen en dan op de AutiSoos avond zelf alvast bekend bent met ‘De Ruimte” waar wij de AutiSoos avonden houden, maar ook ons al een beetje kent.  

Wil je bij de kennismaking of ook de eerste AutiSoos een vertrouwd iemand meenemen, zoals een begeleider of vriend(in)? Dit is allemaal in goed overleg mogelijk! 

Wie komt er bij ons? 
Onze bezoekers bestaan uit een gemengd gezelschap van jonge en oudere mensen, variërend van 19 tot ver in de zestig. De man-vrouwverhouding van de vaste bezoekers is circa 50-50. Grote kans dat jij het best gezellig gaat vinden bij ons.  

Dit zeggen de bezoekers zelf over de AutiSoos:  

  • De soos is voor mij een plek waar ik volledig mijn authentieke zelf kan en mag zijn. 
  • Ik vond er gelijkgestemden zodat ik mijzelf geestelijk kan opladen zodat ik weer een tijdje mee kan komen in de bikkelharde maatschappij. 

Zie voor meer informatie en opgave: www.autisoos.nl