Participatie

WerV ondersteunt jou als je op de een of andere manier weer actief  mee wilt doen in de samenleving.
Meedoen, groeien en gezien worden bevordert het zelfvertrouwen van mensen. Het versterkt de eigenwaarde en het geloof in eigen kracht.
Dat betekent leren omgaan met klachten en beperkingen die er zijn….. maar vooral gebruik maken van je talenten, competenties, kennis en ervaring. En de kansen en mogelijkheden die in onze samenleving aanwezig zijn. WerV pakt dit samen met de je op als dat nog niet vanzelfsprekend is.
WerV kan daarin het volgende betekenen:

KansRijK

Vrijwilligerswerk is vaak een eerste stap om weer wat te gaan doen. Maar het zelfstandig doen van vrijwilligerswerk is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als jij een passende vrijwilligersfunctie hebt gevonden dat kan WerV jou verbinden aan een vrijwillige coach. Deze kijkt samen met jou wat nodig is om het vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. En deze coach helpt letterlijk mee in het werk wat je doet en besteed aandacht aan wat het doen van het werk voor jou betekent.
Daardoor kun je je stapje voor stapje ontwikkelen in de functie en toegroeien naar zelfstandig vrijwilligerswerk. Voor KansRijk kun je je opgeven via info@wervdg.nl. Wij nemen dan contact met je op om kennis te maken.

Vrijwilligerswerk

Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen binnen de Dimence Groep. Vrijwilligerswerk is werk/ activiteiten die je op vrijwillige basis uitvoert zonder financiële vergoeding en dat doe je vanuit WerV.
Vrijwilligerswerk doe je om iets voor een ander (alleen of in groepsverband) te betekenen.
WerV zorg ervoor dat alle randvoorwaarden om lekker aan de slag te gaan geregeld zijn; overeenkomst, verzekering, scholing en uiteraard ook waardering.
Er zijn heel veel leuke korte activiteiten maar we hebben vooral behoefte aan gezellige contacten; samen wat leuks ondernemen op welke manier dan ook. Jong, oud, sportief, energiek, rustig, druk….je bent van harte welkom. Klik door op onze tegel “ Vrijwilligerswerk” voor het aanbod vacatures of om je aan te melden als vrijwilliger. We heten je van harte welkom.

Werkervaringsplekken

Binnen de Dimence Groep zijn er tal van mogelijkheden om weer werkervaring op te doen.
Bij een aantal afdelingen van de Dimence Groep kun je (soms met behoud van uitkering) werkervaring opdoen gedurende een van te voren vastgestelde periode. Het aantal uren en de werkzaamheden kunnen langzaam opgebouwd/uitgebreid worden.
Je wordt daarin begeleid en ondersteunt door een vakkracht.
(Als het in het kader van je behandeling zinvol is om weer werkervaring op te doen dan kan ook een trajectbegeleider mee begeleiden. Helaas geldt dat niet voor onze plaatsen in de restaurants).
Voor een werkervaringsplaats  kun je je opgeven via info@wervdg.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen om een afspraak te maken.

Werk fit trajecten

Ben je (tijdelijk) arbeidsongeschikt en word je begeleid door een arbeidsdeskundige of een werkcoach van het UWV? In opdracht van het UWV bieden we binnen de Dimence Groep werk-fit trajecten en/of modulaire re-integratietrajecten aan. Wij kijken in een traject naar jouw capaciteiten. Je wordt begeleid door een trajectcoach. Samen onderzoeken jullie wat wél mogelijk is. Dit gebeurt door te leren in de praktijk. Gedurende het traject ga je actief aan de slag met je vaardigheden. Zo krijgt je zicht op jouw vaardigheden, talenten en kwaliteiten. Door te werken met je kwaliteiten, ambities en talenten ervaar je jouw meerwaarde, want die heb je!. En zo kun je aantonen wat je nog wél kunt. Daarmee werk je aan een succesvol vervolg van je loopbaan. Heb je belangstelling voor een werk-fit traject informeer dan bij je contactpersoon bij het UWV naar de mogelijkheden. Het UWV kan je dan eventueel doorverwijzen naar ons.
Mocht je hierover nog vragen hebben, mail ons dan via info@wervdg.nl