Een dagje op stap met WerV collega Kiki Dijkstra

Deze keer mag ik schrijven over hoe een dag eruit ziet voor mij. Leuk! Wel is elke dag weer anders, dus ik heb geen ‘standaard’ dag. Dat maakt mijn werk mede zo leuk!

Vanuit WerV werken wij voor de gehele Dimence Groep. Dat maakt dat we met veel verschillende teams en disciplines samenwerken en een brede doelgroep ‘bedienen’. Nog iets wat mijn werk zo leuk maakt! Die afwisseling van mensen, maar ook van verschillende vraagstukken geven mij veel energie en ik leer er elke dag weer van! Door alle vraagstukken m.b.t. werk heb ik ook veel contacten extern (bedrijven/werkgevers/UWV/Gemeenten/etc). Ook weer een onderdeel van mijn werk waarvan ik erg blij word!

De betreffende dag starten we thuis op en na het ontbijt breng ik mijn zoontje naar mijn moeder. Hij heeft nu vakantie en omdat ik deze week nog werk, gaat hij vanochtend naar oma toe. Zij zijn beste maatjes, geweldig!

Daarna rij ik in ongeveer 20 minuten naar de Westerdok om wat papieren in orde te maken voor het Restaurant. Vanuit WerV regelen wij de overeenkomsten en zorgen we dat alles goed in het systeem staat. Wanneer er geen directe begeleider aanwezig is om het werktraject te volgen, dan nemen wij (ik) die taak over. Ik heb alle contracten en overige nodige formulieren recent ge-update en ga deze naar mijn contactpersoon bij het Restaurant brengen.

Om 09.30 heb ik een afspraak staan met een collega van Transfore en een client, die vragen heeft waar ik mogelijk iets in kan betekenen. Deze jongeman was aangemeld voor de WABZ (Werk Als Beste Zorg - een traject naar betaald werk, welke ik uitzet in samenwerking met de uitkerende instantie en de betreffende behandelaar). Tijdens het intakegesprek wilde hij toch geen hulp. Ik heb aangeboden, dat mocht er toch een vraag zijn waarbij ik kan helpen, dit altijd aangegeven kan worden. Er bleek toch een vraag, en zodoende hebben we dit gesprek vandaag.

Om 10.30 heb ik afgesproken met een client van Mindfit. Zij loopt vast in haar werksituatie en ik ga met haar kijken hoe we de werksituatie kunnen verbeteren.  Uit het gesprek komt naar voren, dat we gaan kijken naar ander werk waar ze gelukkig van wordt. Dan is de kans groter om ook op te kunnen bouwen in uren. Hierin schakel ik met haar contactpersoon vanuit de Gemeente en de werkplek waar ze op dit moment aanwezig moet zijn. Ik vind het altijd belangrijk om alle betrokken partijen te betrekken en de situatie voor iedereen zo netjes en transparant mogelijk neer te zetten.

Dit gesprek eindigt op tijd. De rapportages (kort verslag inclusief gemaakte afspraken) van de 2 gesprekken heb ik gelijk geregeld en tussendoor beantwoord ik wat mail en bel ik met Almelo voor Elkaar. Op de site van Almelo voor Elkaar zet mijn collega vrijwilligerscoördinator vacatures als er vraag is naar vrijwilligers, maar zij is op vakantie en er moet wat geregeld worden. Dat heb ik overgenomen.

Vervolgens bel ik met een collega behandelaar van Mindfit om de aspecten van de WIA van een client van hem door te spreken.

Dan heb ik om 13.00 uur samen met een client van één van de specialistische teams van Dimence een gesprek bij Tactus in Almelo. Omdat deze client in een traject richting betaald werk (WABZ) zit en het belangrijk is dat alle betrokkenen goed weten hoe en wat, hebben we tijdens de intake afgestemd dat ik met haar meega naar dit gesprek. Dit gesprek duurt 1,5-2 uren en ik heb (les voor mij) rekening gehouden met 1 uur. Na het 1e deel moet ik helaas verder. We spreken af dat ze mij vandaag laat weten wat er uit het 2e deel (gesprek met andere discipline van Tactus) is gekomen.

Voor een externe client is er een tijd geleden een Werkfit traject ingezet; deze heb ik met haar doorlopen. Zij heeft een enorm leuke, passende werkplek gevonden, ik moet alleen nog de eindrapportage naar het UWV versturen en aangezien het systeem niet echt meewerkt heeft me dit de nodige tijd (en zorgen) gekost. Ik wil het graag in orde hebben, maar als het dan niet lukt besteed ik mijn tijd liever aan de cliënten (ik noem ze overigens kandidaten) waar ik op dat moment wat voor kan betekenen. En dan blijft administratie dus wat langer liggen..

Zodoende heb ik de afgelopen tijd ook wat extra uren gestoken in alle ‘dossiers’ in het systeem te zetten en up tot date te maken. Zo fijn dat dit nu klaar is! Mochten er vragen zijn dan kunnen mijn collega’s alles teruglezen. Ook hier vandaag nog weer even mee bezig geweest want na de gesprekken zijn er weer wat vervolgacties ontstaan en deze moeten uitgezet worden of moet ik eventueel overdragen aan een collega als ik op vakantie ga.

Rond 14.30 rij ik naar huis. Mijn man heeft mijn zoontje inmiddels opgehaald van oma en ik ga me thuis even opfrissen en dan gaan we kort naar de verjaardag van mijn achternichtje. Zij wordt 11 vandaag. Onze pup gaat ook mee en vermaakt zich prima met het hondje van de familie. Dat dit zo tussendoor kan is enorm fijn! Gebeurd uiteraard niet vaak, maar als het kan dan gaan we even langs tussen werk door. En dan werk ik vaak als mijn zoontje in bed ligt nog even verder. Zo ook vandaag.

Het is op moment van afronden van deze ‘ Dagje op stap met..’ net 22.30 geweest. Alleen donderdag werk ik nog voordat mijn vakantie begint en donderdag heb ik nog veel afspraken staan (wat intakegesprekken WABZ en een gesprek om aan een client een vrijwilliger te koppelen, welke veel verstand heeft van bepaalde dingen die die client graag zou willen weten) en wat uitzoekwerk te verrichten en telefoongesprekken voeren. Zojuist heb ik de gesprekken van vandaag nog in het systeem afgerond en de daarbij gemaakte afspraken in de agenda gezet. Ook moet ik nog even nagaan wie er tijdens mijn vakantie mogelijk wat ondersteuning zou kunnen gebruiken. Deze mensen draag ik dan over aan mijn collega’s. Dan zo nog de rapportage van het Werkfit traject (waar ik eerder over vertelde) afronden, zodat deze donderdag op de post kan naar het UWV.

Dan kan de vakantie beginnen. Ik hoop dat jullie net als wij, ook al regent het heel hard, er een feestje maken en gezellig samen kunnen zijn met de mensen die je lief hebt. Voor mij was dit altijd al belangrijk, en sinds mijn moeder vorig jaar rond deze tijd ontzettend ziek was, alleen nog maar met meer aandacht deze momenten gaan beleven.

Lieve groet,
Kiki Dijkstra