Cliënten van textiel atelier WLC maken sjaals voor Stal Cura in Okkenbroek

Toen ik bij WerV kwam werken heb ik op verschillende locaties meegelopen, waaronder bij Stal Cura in Okkenbroek. Daar rijdt meerdere dagdelen per week een busje vanaf Brinkgreven naartoe.
Cliënten van Esquirol, Tollerink en Lorna Wing kunnen op deze pensionstal voor paarden aan de slag met allerlei werkzaamheden. Het was die bewuste dag erg koud en het viel mij op dat de cliënten geen sjaals om hadden tegen de kou.

Daar moest iets aan gedaan worden vond ik…

Ik ben met Marco in ’t Hof, Teamleider van WLC Deventer en Almelo, om tafel gegaan en heb hem gevraagd of de cliënten van het textielatelier misschien een aantal sjaals konden gaan breien. Dat idee werd goed ontvangen en zo zijn er 6 prachtige sjaals gebreid door Els, Joke en Asya.

Toen de sjaals klaar waren, heb ik de dames gevraagd of zij met mij mee wilden gaan om deze op stal Cura te overhandigen. Helaas kon Joke die dag niet mee, dus ben ik met Els en Asya op pad gegaan. Ik heb de dames opgehaald bij het WLC in Deventer en samen zijn we door de binnenlanden naar Okkenbroek gereden.

Eenmaal bij stal Cura aangekomen keken de dames hun ogen uit. We hebben een rondleiding gekregen van Wilma, zij is degene die de cliënten naar stal rijdt in de elektrische bus van de Dimence Groep. We hebben koffie en thee gedronken en hebben de sjaals overhandigd; daar waren we uiteindelijk voor gekomen. Eenieder die op stal aan de slag gaat, kan van de sjaals gebruik gaan maken. De dames vonden het leuk om te zien voor wie zij de sjaals hebben gebreid en waar ze terecht zijn gekomen. Na de koffie heb ik natuurlijk de dames weer terug naar het WLC gebracht, waar we al vrolijk babbelend een mooie route terug naar Brinkgreven hebben gereden. Ik kijk terug op een gezellige ochtend.

Ik ben er trots op dat de dames van het textielatelier de sjaals hebben gemaakt en ik wil Marco ook enorm bedanken voor de medewerking vanuit het WLC.

WerV, Wendy Rotteveel Mansveld