Inbit, wat doen ze daar toch?

Als je in de Terp langs de ruimtes van Inbit loopt, dan valt al gauw op, dat daar wat nieuws gebeurt.
Kantoor, werkplekken, gereedschap, en vooral veel, heel veel laptops!

Maar wat gebeurt daar nou eigenlijk?

Wij van Inbit zijn een afdeling van WerV, waar mensen werken aan het refurbishen van tweedehands computers, laptops, beamers en mobiele telefoons, om deze refurbished producten daarna te verkopen.
Wij ontvangen hiervoor bruikbare tweedehandse apparatuur van bedrijven en instellingen, zoals van de Dimence Groep. Als de apparatuur daar afgeschreven is, komen die bij ons binnen. Voor het normale internetverkeer en het gangbare, huiselijk gebruik zijn deze zeker nog een aantal jaren te gebruiken. Dus waarom weggooien, als ze hergebruikt kunnen worden?!!

Wij zorgen ervoor dat alle informatie die op de apparaten staat, volledig verwijderd wordt. Dit proces heet wipen. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat er later niet ongewenst informatie van de apparaten in te zien valt. Daarom gebruiken wij hiervoor gecertificeerde software.

Na het wipen worden de apparaten helemaal nagekeken en indien nodig gerepareerd. Daarna worden ze volledig getest en schoongemaakt. Er wordt een nieuwe versie van Windows 10 op gezet, en indien gewenst zelfs een versie van Windows 11. Mocht u dit willen, dan kan zelfs – afhankelijk van het model van uw oude laptop en tegen een kleine meerprijs – uw oude harde schijf worden overgezet naar uw nieuwe laptop. Zo werkt u gelijk verder aan de bestanden waarmee u bezig was!

De laptops, telefoons en computers, maar ook beamers en beeldschermen, muizen en toetsenborden, worden in de winkel (aan het eind van de gang), maar ook via onze nieuwe website Inbit.nl verkocht voor een vriendelijke prijs. Hiermee leveren we een duurzaam en goedkoper alternatief voor nieuwe apparaten. Al vanaf € 140,- koopt u bij ons een uitstekende laptop!

De mensen die hier werken doen dit vaak in het kader van een participatietraject. Een ideaal traject voor mensen met affiniteit met computers en techniek.

Kom ook eens kijken in onze winkel in de Terp, aan de Radewijnsstraat 1 in Zwolle, of bezoek onze webshop Inbit.nl, waar u ons actuele aanbod online kunt bekijken en bestellen. Op gekochte producten geven wij standaard 1 jaar garantie, op de accu’s 3 maanden.

Ook wordt service geboden aan particulieren in de regio. Problemen met de computer? Medewerkers van Inbit vinden in het algemeen de oplossing.

De openingstijden van de winkel in de Terp zijn van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 16:00. U bent van harte welkom. Wij adviseren u graag!

Wil je een computer kopen met korting en ons team ontmoeten? Kom dan naar ons open huis op 18 april!

Je bent van harte uitgenodigd voor ons open huis op 18 april, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Bezoek onze nieuwe locatie in Cultureel Centrum De Terp, Radewijnsstraat 1 in Zwolle. Bij binnenkomst ontvang je een kortingsvoucher waarmee je op 18 april 30% korting krijgt op alle ICT-apparatuur die je bij ons aanschaft.

Ben je geïnteresseerd in een carrière in de IT, maar heb je misschien nog geen aansluiting met de arbeidsmarkt gevonden? Kom dan ook langs! We vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen en je krijgt de kans om ons IT-team persoonlijk te ontmoeten. Ze staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.