Vrijwilligers zetten de bloemetjes buiten bij afdeling De Burcht tijdens NL Doet

Aan alles in de natuur merk je dat het voorjaar in de lucht hangt, dan weet je het: Het is weer tijd voor NL DOET!  De jaarlijkse terugkerende en grootste vrijwilligersactie van Nederland op 15 & 16 maart.
Ook afdeling De Burcht van Huis aan de Dijk op het Brinkgreven terrein in Deventer, nam op zaterdag 16 maart deel aan NL Doet samen met enkele enthousiaste vrijwilligers. 


De terrassen op afdeling kunnen wel weer wat vrolijkheid gebruiken dus de vrijwilligers van afdeling de Burcht  zetten de bloemetjes weer flink buiten. Er zijn altijd wat patiënten die het fijn vinden om hun bloemetje bij te dragen en steken dan ook graag de handen uit de mouwen. Handschoenen bieden uitkomst tegen nare zwarte randen onder de nagels.

Voor het echte werk begint een heerlijk kopje koffie met wat lekkers erbij.

Af en toe met een schuin oog een blik naar boven om te kijken of de weergoden ons goed gezind waren maar gelukkig scheen de zon af en toe en bleef het droog! Na een aantal uur gezonde tuinarbeid mocht het resultaat er zijn en kunnen de patiënten van de Burcht weer genieten van een kleurrijk terras. De lente mag nu écht beginnen!

Als afsluiting een heerlijke lunch samen met de patiënten, dat ‘NL DOET’ je goed.

Maria en Nettie, ontzettend bedankt!