Weggeefwinkel en Verwenmiddag Bagijnenstraat groot succes

Vrijdag de 13e… een dag die normaal gesproken bekend staat al een dag vol pech en ongeluk. Gelukkig was dat afgelopen vrijdag de 13e geenszins het geval. Vrijdag de 13e december 2019 was een geweldige dag, want de 3e editie van de verwenmiddag met weggeefwinkel in het restaurant van de Stadskliniek aan de Bagijnenstraat was een feit! De Verwendag en weggeefwinkel is georganiseerd voor mensen, die in behandeling zijn bij de Bagijnenstraat, Bloemendal en Brinkpoortplein.

De afgelopen weken heeft iedereen van de organisatie zich weer enorm ingezet om van collega’s, familieleden en kennissen kleding, schoenen, boeken en snuisterijen binnen te krijgen en dat is gelukt! Wat een overvloed is er gedeeld… Samen met collega’s, stagiaires en vrijwilligers zijn de vele, vele dozen, zakken en tassen uitgepakt en gesorteerd om de spullen zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

De animo was weer enorm!

Ver voor aanvangstijd waren er al belangstellenden aanwezig om niets te missen van de gezelligheid, de hapjes, drankjes en het aanbod in de weggeefwinkel.

Ook de dames van de opleiding voor schoonheidsspecialiste hadden het druk! Vele nagels kregen een mooi kleurtje en een aantal dames zijn voorzien van krullen die zeer zeker niet zouden misstaan op de rode loper.

Als ware kooplieden werden kledingstukken en schoenen aan de man en vrouw gebracht en zijn er vele gelukkigen met een (aantal) compleet nieuwe outfits weer vertrokken.

De verzorging van de hapjes en drankjes was, mede dankzij een kleine donatie van de Vrienden van Overvloed, fantastisch. Er is enorm van gesmuld, de schalen waren zo goed als leeg we kunnen dus wel stellen dat het zeer op prijs is gesteld door de bezoekers.

Al met al een enorm succes met vele blije gezichten. Het aanbod van spullen, kleding en schoenen was werkelijk overweldigend ! Heel veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd.

Dat wat is overgebleven is gedoneerd aan de tweede hands winkel op het WLC in Deventer en aan de Lepra Stichting.

Veel dank ook aan de medewerkers van de Bagijnenstraat, de stagiaires en vrijwilligers voor al het harde werk, volgend jaar weer?

Namens het Servicepunt vrijwilligerswerk en participatie (binnenkort WerV).