Werkbezoek Sociaal Werk Nederland bij WerV in wijkcentrum De Pol in Zwolle

Op 9 mei jl. heeft WerV Truus van Tiggelen en Rens van Oosterhout van Sociaal Werk Nederland ontvangen voor een werkbezoek in wijkcentrum de Pol in Zwolle.

In het kader van het IZA is er steeds meer samenwerking (nodig) tussen zorg en sociaal domein. Sociaal Werk Nederland laat zich graag inspireren door praktijk voorbeelden van initiatieven die al zijn ingezet in het land. De initiatieven van WerV voor de Dimence Groep worden als innovatief en visionair gezien door Sociaal Werk Nederland maar ook door Gemeenten, verzekeraar en UWV waarbij deze partijen ook bereid zijn gevonden financiering te verstrekken voor een aantal projecten van WerV.

Binnen de Dimence Groep heeft WerV de rol van makelaar en schakelaar tussen de domeinen om verbindingen tot stand te brengen tussen bestaande initiatieven binnen en buiten de groep en, daar waar nodig, samen met andere lokale partijen aanbod te ontwikkelen waardoor mensen beter in staat worden gesteld om mee te kunnen doen aan de samenleving.

WerV heeft de best practices kunnen uitdiepen die al ingezet zijn binnen de Dimence Groep. Als zeer inspirerende voorbeelden zijn WelThuisWachtKracht (met de bijbehorende gerealiseerde domein overstijgende financiering door Gemeente en zorgverzekeraar) en Participatie als middel om mensen mee te laten doen aan de samenleving (wij noemen dat de doorlopende lijn van participeren) enthousiast meegenomen door onze bezoekers.

Ook een aantal initiatieven van andere stichtingen zoals; @ease, Thubble, Vitaal & Veilig Thuis hebben als inspirerende voorbeelden indruk gemaakt.

De initiatieven van WijZ Zwolle op het gebied van activiteiten voor ouderen, zoals de intensieve samenwerking met partijen die ouderenzorg bieden is uitgebreid benoemd. Met als best practice het netwerk “Samen Ouderen”. In dit netwerk werken partijen uit zorg, welzijn en voorveld gezamenlijk aan meer aanbod voor zelfstandig wonende ouderen. Door domein overstijgend samen te werken kunnen we meer ouderen bereiken met de insteek dat ouderen meer Goede Dagen hebben om naar uit te kijken.
We kijken terug op een uitermate prettig en energiek gesprek.