Op stap bij de Stadskliniek in Almelo met wandelvrijwilliger Branko

Hallo,
Ik ben Branko, 40 jaar en sinds een paar maanden wandel vrijwilliger bij de Stadskliniek in Almelo voor Dimence.

Het eerste wat mij opviel, was hoe mooi de locatie eigenlijk is. Een prachtig grote binnenplaats vol plekken waar straks in de lente en zomer mooie bloemen en planten je zullen begroeten als je binnen komt. De woonkamer is ook gezellig en bijna iedere keer als ik langs kom is er wel iemand een spelletje aan het doen of aan het puzzelen. Doordat het nu geregeld regent en vriest is er wat minder animo om te wandelen, maar dan kan ik altijd gewoon meedoen met een spelletje en hebben we toch een goeie tijd.

Maar als het weer het toelaat, dan wordt er gewandeld. Door de locatie van de kliniek zijn veel mooie plekken in Almelo makkelijk bereikbaar. Een rondje door de binnenstad of een iets groter rondje door de omliggende wijken; de Graven Allee. Sorry Nijreesbos je bent iets te ver, maar misschien op een dag als iedereen gewend is aan twee uur wandelen. 

Het geeft mij veel voldoening om te kunnen bijdragen als vrijwilliger. Het in de kliniek zitten lijkt mij niet niks en best pittig en mijn hoop is dan ook dat het wandelen de mensen, al is het maar voor heel even, hun zorgen kunnen laten gaan en gewoon even kunnen genieten van de buitenlucht en de natuur. Ik kijk er naar uit om aankomende donderdag weer te wandelen, tot dan!