Schrijverscafé “Licht het Anker”

Het ontmoetingscentrum het Anker is de plek van waaruit “Licht het Anker ” zich aanbiedt als een plek voor passende dag invulling. Bij binnenkomst is er een ruime “kantine” waar je de andere deelnemers kan ontmoeten onder het genot van een kop koffie. De entree is ruim opgezet en heeft open karakter. In één van de zalen wordt de workshop van het schrijverscafé gegeven.

De reden dat ik hier graag ben heeft te maken met het feit, dat ik mij hier als schrijver verder kan ontwikkelen. Als schrijvende redacteur van een krant heb ik mijn ambities naar beneden bijgesteld. Schrijven doe ik alleen nog voor mijn eigen blog. Thema van mijn blog: mijn fietsavonturen en mijn bijdrage aan een leefbaar inkomen en vakantie reizen voor iedereen.

Als ik in het schrijfcafé ben dan voel ik mij op mijn gemak. Het is heerlijk bezig te zijn met iets wat ik graag doe. Namelijk schrijven. Ik voel mij hier gezien en gehoord. Een diep gevolde dankbaarheid voor het leven maakt zich meester van mij dat ik hier mij als schrijver verder mag ontwikkelen. Het zijn misschien kleine stappen in mijn ontwikkeling als schrijver; het voelt wel alsof dit heel belangrijke momenten gaan worden in mijn leven. Deze plek betekend voor mij dat ik een kans krijg mij verder te ontwikkelen als schrijver. Een kans die ik, gretig als ik nog ben, met beide handen aanpak.

Behalve dat ik als schrijver in Het Anker kom heeft Het Anker voor mij ook een andere betekenis. Het is namelijk het vertrekpunt van de wandelgroep waar ik in mee wandel. Elke woensdagavond vertrekken we om 19.00 uur voor een wandeling en elke zaterdag tegen de klok van 09.30 uur vertrekken we naar een boslocatie in de omgeving.
Kortom Het Anker is op dit moment een baken van licht voor mij.

Vooral ook vanwege het feit dat ik nu kansen en mogelijkheden krijg mij als schrijver verder te ontwikkelen.

Behalve voor mijn blog schrijven, zie ik ook mogelijkheden en kansen hier inspiratie op te doen verder te werken aan een lied wat ik aan het schrijven ben. Sinds 2009 werk ik aan een lied naar aanleiding van het overlijden van mijn vader. Soms ligt dit project tijden stil dan weer ben ik er weer even mee bezig. Het schrijven van een lied vind ik wel het meest ingewikkelde. Het is heel persoonlijk en het komt heel dichtbij. Het schrijverscafé is een plek waar ik mij veilig voel hier verder aan te werken. Kortom ik had geen mij betere plek kunnen wensen.

 

Een diep gevoelde dankbaarheid voor het leven dat WerV, Focus en SportService Zwolle deze laagdrempelige mogelijkheid aanbiedt!

Bekijk ook eens mijn blog: www.harrybartelds.com